top of page

ir. Ron Vendrig Architect BNA

"de ambachtelijke architect"

LEEGWATER architecten

Persoonlijke informatie 
 

LEEGWATER architecten is een jong architectenbureau dat onderzoekt en ontwerpt. Het bureau werkt aan diverse projecten, variërend van kleinschalige verbouwingen, individuele woonhuizen, woningbouwprojecten tot aan utiliteitsgebouwen.

 

In alle projecten wordt gezocht naar de relatie tussen het landschap, de stad en de architectuur. Een terugkerende vraag bij elk project is hoe het ontwerp zich aanpast aan zijn omgeving. Samen met de opdrachtgever wordt het antwoord op deze vraag onderzocht aan de hand van drie thema´s.

 

Historie

Elke plek heeft een historie. De historie van een plek zorgt voor belangrijke aanknopingspunten in relatie tot het heden. Deze aanknopingspunten maken het mogelijk om een nieuwe laag toe te voegen aan een project dat voor een herkenbare identiteit zorgt.

 

Locatie

Bij het onderzoeken van de locatie van een ontwerp gaat de belangstelling uit naar de verschillende schaalniveaus van een locatie. Met hierbij de belangrijkste vraag hoe een ontwerp zich aanpast aan de openbare ruimte en zo een onderdeel wordt van de locatie.

 

Vorm

De vorm van een ontwerp zal zich schikken naar zijn context en een afgeleide zijn van herkenbare typologieën. Door toepassing van ambachtelijke detaillering en streekgebonden materialen zal voor het individu een ontwerp ontstaan dat qua vorm herkenbaar is in relatie tot zijn context.

 

Naast het maken van concrete projecten onderzoekt het bureau ook de mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen aan de hand van haalbaarheidsstudies. Ook werkt het bureau op eigen initiatief aan diverse ontwerpprijsvragen.
 

ir. Renzo Leegwater staat als architect ingeschreven bij Bureau Architectenregister onder nummer 1.110501.017.

www.architectenregister.nl

 

 

 

Architectenregister 
 

    

2010 - present

2010 - present

bottom of page